Friday, 30 November 2012

Sehari untuk hari ini

Saya kebosanan ==

Hero2 cilik saya tido awal mlm ni. Hubby layam maharaja lawak. Maka saya melayan ini. Baru beli isnin lepasss. ^
_*




Motip??

Nak jadi covergirl boleh tak?

Muahahahahahah!!!

Terima Kasih

Jamu moden d zaman moden

Assalamualaikum..

Tajok propa yep???

*sila baca sekiranya anda adalh wanita yg dah berkahwin*

Arini berjalan ke kluang mall. Sme mak,2 hero cilik & si adik tersayang. Motip?? Saje spend time bersma2.

Sekalian dh smpai sini. Terus beli BARANG BAIK kt kiosk yg ade kat tgkt 1 tu.

Kenapa kiosk jd destinasi pilihan? Sebab aritu dh riki2 harga 'benda' tu murah sikit dr harga yg selalu kami beli.

Dulu mula2 beli sembunyi2. Macam malu je.

Sekarang....
Tak bape nk sembunyi apatah lagi malu x pasal.

Redahhhh jekkk~~~~~





Jus perawan plus collagen dr dunia herbs.jus merangkap jamu yg sedap dan superb. ;)




Kandungan jus perawan ni.

Semua ada. Complete utk wanita moden yg xkan telan punya jamu kaw2 mcm zaman mak kita dulu.



Dah la berbau, pahit pulak tu. ;p





Fungsi n keberkesanan produk ni. All in dalam sebotol jus kiut ni.

Anak dara pon boleh minom. Kata die la ye. Kami x penah try. Dlu anak2 dara i layan mustika ratu je. ;)

Yg susukan anak bagus ambil jus ni. Kandungan dalam jus ni dpt membantu menggalakkan penghasilan susu sekaligus baby dapatla minom susu puas2. Nanti cpt debab. ^_©



Ini botol ke3. Rasanya sebotol tu tahan lebih dr sebulan.

Mcm mana jumpa produk ni?? Masa tu ada opismate beli sekaligus bagi testimoni. So tergedik la try. Dan hasilnya memang ok.

Badan xla letih2 sangat. Semua ok la. Hahahah! Nak tau sila la membeli Ye.




Ni pamplet produk2 lain atas jenama ini. Tapi maap la review hanya utk produk yg kami dah try je.

Las but not least. manjakan kulit muka yok.
Pasni insyaallah wt review masker plak. ;)

Sebagai seorang wanita, luaran & dalaman kenalah maintain sehabis baik. Ye takkk????? ^
6



Terima Kasih

Thursday, 29 November 2012

tiba2 macam teringin pulak~~~~

assalamualaikum. 
jumpe lagi. senyum sokma lah. line clear boleh update laju2. :)

 korang penah mimpi tak? tapi mimpi yang sama. cuma tak la mimpi malam berturut2. 

ok, sebulan ni rasanya dh lebih 3 kali mimpi ni. kadang2 erfikir juga, ada alamat ke balik mimpi ni? atau maybe cuma sebab badan letih so mimpi pon ntah apa2. 

.saya mimpi bersalin.

mimpi mula2 tu mimpi anak perempuan. seronok sangat. maklomla memang anak dua2 hero malaya. tapi sebelum tu takde la fikir or bercakap pasal baby pon. hurm...

lps tu mimpi lagi. selang seminggu je kot.kalini mimpi tiba2 dah ada baby. baby boy. siap nama ok.huhu~

lps tu ada mimpi 2 3 kali lagi. mimpi baby boy semua. hati makin tak bape sedap. bukan la risau mimpi jadi kenyataan. cuma musykil kenapa mimpi tu banyak2 kali??

kawan2 ade idea tak??

memang langsung takde plan o cakap pasal baby pon masa tu. tapi bila asyik mimpi gitu, jadi teringin pulak. hahaha!! mari gelak ramai2 coz ade hati nk beranak lagi tu. :p

yepp,, pregnant & melahirkan tu sangat best. berpantang pon syioK. spend time 24/7 sama baby baru. sampai rasa liat nak naik keja semula kan. ^__*

tapi, dgn keadaan sekarang xpela. besakan yg ada dulu. ibu pon dah xbape larat dah. lalala~




tapi tu bukan main topic rini. isunya kenapa ek mimpi gitu??? !___!

Terima Kasih

Wednesday, 28 November 2012

akhirnya ketemu juga~

assalamulaikum semua pembaca

penghujung november sudah. panjang umor kite jumpa bulan disember, dan seterusnya tahun baru. :)

perjalanan masa, pertambahan usia, peningkatan kematangan. cewaah~~ *malu*

sekadar merenung diri sendiri.

tenung 2 muka la pg ni. :P

rasanya setelah bertahun, jumpa juga sesuatu yg sesuai dgn diri sendiri. maka Tiada lagi kulit wajah yg bermasalah.


masa ni 3bulan lps bersalin
memang nampk kurus tang pp tu
:P

muka pucat jek
T_T

 

dan ini
lihatla jerawat yg bajet bagus tu
serius menci wooo!
pakai glemer pon xde maknanya kalau gini
:(



hari berbeza
tapi jerawat tetap setia
sgt tak aci ok
#__#




masa ni
jerawat dh x naik
tapi parut la weyh!
dh consume vco masa ni
dlm 6bulan jugak la lamanya 
nk kasik jerawat g jejaoh
Y_Y



cume mekap comel aje
bedak miyami i tu
no eyebrow
eyeliner
apetah lg blusher
:p


jumpa ni
brand ni lama dah
mase form 5 dulu dah ade member yg guna
ye,, mereka kaya sebab sekolah2 dh pkai mahal cenggini
:p

kita ni dh umo 24 tahon, dh keje 5 taon baru nk try
sangat kesian
muka dah problem sangat2 
baru menggelabah
nampak x betapa ciputnya bajet kami??
$__$

 alhamdulillah
seminggu guna dh ade beza
pori2 mengecik dgn dahsatnye!!
just guna tab soap,hd toner & awf
hati sangat berbunga ye

tiga barang ni cuma rm250
tapi tahan smpai bulan ke3

bestnya dia ni?
just pkai toner & awf je
dah boleh keluar umah 
sambil senyum meleret
awesome sangat!!!
^__^



nk pakai shawl lilit gini pon konfiden kan?
xde lagi lelobang di wajah
:p

lepastu start jual beutskin essence(BE)
kalau x jual mesti x try kot?
hahaha!

sekotak pertama rm 240
lpas tu rm 200
harga ahli pon gini sbb die kira bonus

makan la sekotak
digalakkan makan 2biji pg & 2 bji mlm 
untuk sebulan yg pertama

sekotak BE ni ada 60biji
so sebulan dalam 2 kotak juga
fine
kite try je la kan

ok,, terpaksa akui
yg mahal tu biasanya memang bagus
xla menjadi putih seperti ADIRA secara tiba2
(adira pon makan 18kotak ye baru jadi gitu)

perubahan besa!!!!!
skin glowing jek
mekap pon best
tahan lama
n x pyh lumur bagai nak rak la ye
~__~

pori2 melenyap
parut pon dh x nampak
fuhh.......macam mimpi!


maintain dose begitu selama 2bulan
bulan ke3
kami makan 1biji je sehari
jimat semula
^___*


ternyata pelaburan yg x sia2
janji kena la komited makannya tu
sebab selalu sgt jumpa yg komen
lambat la kesan gitu gini...
rupa2nya makan ikot schedule sendiri
xpon arini makan, esok makan, lusa dan hari2 mendatang
makan bila ingt je
*__*

kita bukan nak mengubah ciptaan tuhan
cuma merawat je kn
xde suntik2 pon
suap mulut then telan je
senang
:))


lepas skin ok ni
bolehla turunkan bajet tu
kasi maintain je
makan vitamin c organic
yang 1000mg punya
sebiji je sehari
tapi ade jugak yg makan 2bijik sehari
(nampak x insan degil ni?)

sy makan mase bertahun nak jadi begini
apatah lagi anda yg baru nk mula
sila sabar
sebab setiap kesabaran tu ada ganjarannya

las pic semalam, sama FNJ baru
setelah 2minggu telan vit c


SUMBER DR INSTAGRAM DIRIKU



**cantik bukan hanya pada muka ye, hati pon kena baik. takmo ada rasa dengki2 dgn kelebihan orang lain. sebab kalau kita usaha & sabar x mustahil kita pon jadi mcm mereka tu. :)
 
 

Terima Kasih

keperluan atau kemalasan???

assalamualaikum...


jumpe lagi. masih ade ruang utk menulis, maka kita gunalah peluang baik2. time rancak bercerita bukan main lg kn? time x sempat tu, berkurunla blog ni berlapok. :p

sekadar topik ringkas. nk legakan kepala yg serabut dgn keja. fuhhh... x keja karang x cukup duit pulak. maka saba je la....

siapa yg ade anak kecik mesti kenal dengan tisu basah. tapi biasanya org panggil wet tissue. kasi sedap sikit bunyiknye. :)








ini cap pilihan saya. kenapa???


*wangi*
*murah*


barang pureen ni ok la. kebanyakkannya harga mampu milik untuk pegawai kerajaan yg gaji x bape nk besa mcm diriku ini. *_*

antara barang cap pureen yg kami guna..

cuci2 botol susu

bape belas ringgit jek. tahan lame sbb besa. bau pon ok. both kami dh try. tp prefer pd orange kot. :))


mandi manda untuk anak teruna
yg ni pon ok. bau buah2an. so bila mandi pkai ni, automatik anak2 akan nampak menyelerakan. hahahaha!

dh try hijau sme kuning. tapi suka hijau. apple gitu. :p


berbalik pada kisah wet tissue. pada korg adekah wet tissue ni penting?? *_*

masa newborn dulu, wet tissue memang WAJIB. untuk lap mase dia shihi & poopoo. mase tu kesian la nk basuh pakai air. lagipon sayang la, anak baru lahir. :P

makin anak besa, makin la kekerapan beli wet tissue tu menurun. tapi,, tetap beli. wajib ada dalam kereta & handbag ibu ni. kenapa???????????
 .
.
.
.
.
.
.
.
dunia anak2 ni xde yg bersih atau kotor
asal menarik perhatian, diorang mesti nk buat
so diorang akan pegang semua yang ada depan mata
contohnya pasir

mak2 harini rumah 100% simen. kalau ade tanah pon seciput sangat. maka anak2 hari ni x kenal tanah/pasir mcm kita dulu2. konfem diorang sakan main tanah tu. kalau mase tu kat rumah kita ok la. boleh basuh kat sinki. kalau masa kt playground???????????

 lagi
.
.
.
bila masok bab makan
anak kecik ni x faham & payah nak reti bila ibu cakap...
"makan elok2."
seminit pertama ok la kot, try tgok lps tu
muka, hidung, tangan, baju
pakej
comot
+___+

lebih2 lagi kalau makan coklat & aiskrim


mungkin ade yg kata ini cara si pemalas
T_T
tapi nk tanya balik la
ADAKAH ANDA CUKUP RAJIN NK BAWAK ANAK G BASUH TANGAN SEPANJANG MASA???

4me,
ia adalah keperluan
selain untuk anak
mak pon boleh tumpang sekali
cuci2 mekap yg setepek kat muka kn??

now iols makan beutskin, no heavy make up anymore.

   so, tepok dada tanya la selera. sy ibu bekerja, so dh terbiasa semua nk muah& cepat. walaupon agak ber'kos' sikit. aLA, sepaket wet tissue tu tahan lama la, kadang2 lebih dr sebulan pon. 

berhabis sikit untuk tampak kemas & bersih, pada sy ok kot. pada uols mcm mana pulak????


Terima Kasih

Tuesday, 27 November 2012

Susahnye seorang emak

Assalamualaikum semua...

Ini kisah saya. Seorg yang berstatus ibu Pada usia 21tahun. ;)

Mungkin tak ramai yg seperti saya. Saat teman seusia menikmati ZAMAN REMAJA, saya memilih utk dinikahkan.

Menyesal? Tak sikitpon. Mngkin sbb dr awal saya tak lalui zaman remaja seperti org lain. Tiada waktu berjimba di soping mall, dating dgn uniform sekolah lat busstand, etc.

Pergi & balik skolah saya dijemput. Betul2 dpn pintu pagar sekolah. Dikongkong? Tidak. Itu memang mahunya saya.

Saya---
Tak suka jalan kaki
Tak suka menunggu
Dan x suka naik bas


Makanya sy sangat senang hati dgn cara begitu. So bila la masanya saya nk berjimba bagai kn?

Mungkin ada yg rasa sy rugi. Terlepas dr salah 1 nikmat zmn remaja. Tapi entah, serius x rse apa2 pon. =_=

Usai skolah. Ade juga apply IPT. dpt. UiTM segamat. Tapi.. X pegi. Sebab masa tu dh pon bergelar pembantu penguasa kastam. ;)

Knapa x smbung belaja??

Rasenya.. Kalau smbg belaja, sme macam memperjudikan nasib skali lagi.berhabis dan menghabiskan duit mak ayah.

Kalau la lps tu esok dpt kje tetap ok la..

Kalau takdir xdpt kje sewajarnye?? +--+

Maka nekad je pilih kerjaya ni. Pekak kn telinga bile ade je yg berbunyik...

"result baik nape x sambung. Rugi......"

Tp sedar x betapa ruginye kalau esok sy x dpt.jawatan macm ni lagi????

Hari ni kalau jmpe.org yg bercakap cmtu dlu, ayat pon dh lain.

"untunglah muda2 dh keje. Ada harta sndiri. Etc"

Tapi die x sedar hutang yg muda2 ni pon dh berdabel. ;p

Itu pilihan sendiri. So xde makna la nk sesal bagai. Bahagia jek.

Pastu decide nk kawen. Gatal kah??? =
_=


Ceteknya la akal. Rse nak je jwb. Ak ade duit suka atilah kot kalau nk kawen. ;)

Kenapa nk kawen? Ini ape yg difikirkan masa tu.

Dah ade kerjaya. Dah ade aset. Walaupon.cme kerete proton persona.

Bangga dgn diri sndiri bile masa kekawan lain dok perah otak. Diri ni sh berada pd tahap selesa. Ye selesa la kot. ;)

So bile fikir smula. Dalam hidup ni x semua menda kita boleh dpt. contohnya mcm smbung belaja tu la. Even ade peluang, feel nya takkan sme mcm freshie SPM dlu.

Bila mana kita x dpt jangka apa yg akan berlaku, ape kata kita teruskan sje hidup dgn aliran yg kita pilih. Langkah seterusnya adalah perkahwinan.

Bila kawen esok mengandong lusa dpt anak. Lengkap la hidup sbg seorg wanita. Ini pemikiran org umo 20tahon ye. ;p

Maka plan pon dijalankan la. Sempurna. Kini bergelar isteri. Sebulan lps tu bergelar bakal ibu. Yehuuuu!!!lompat bintang

Lahirlah farish hafiy & 2tahun lps tu fareeq qashfiy. ♥

Seronokkah jd mak2 ni??

Seronok je. Korg smua belaja lagi, kami dh ade anak. Jeles tak jeles tak? Hahahaha!!!

Tgok anak2 membesar lagi la... Sekejap je rasanya.

Tapi bila makin besa, makin berakal & makin tak makan saman............ T_T




Seronokkan ade anak? Lagi2 bila dua2 xnk mengalah. Untung tmpt ni ade byk bby chair. Huhuuu~


bila main besa, masing2 dh tunjuk belang. asyik berebut. kejap menjerit, lps tu menangis, lepas tu baik smula. same je mcm ibu die ngn cu. :p

anak2 sumber inspirasi ibu ni. 

penat besakan anak, tapi manis sangat2 pengalamannya. :)



musim abang kemarokkan menda alah kuat makan syiling ni dh tamat. si abie pulak gantinya. siap melekat kaki kat lantai weyhh,, xleh berganjak. ~__~

semuanya manis2 belaka. cuma sebagai manusia yg bernama ibu/emak ni, saba itu kunci utamanya. susah senang melayan kerenah tu, smuanya menuntut kesabaran. sape tak baran bila anak asyik menangis, asyik buat sepah o asyik merengekkkk je kn.

kembali kpd fahaman yg sebenarnya-- anak2 itu amanah Allah buat kita. 

cara ibu diorg ni pulak---set kt dlm otak ni,, anak2 kecik cuma sekali. so susah yg kita rasa ni akan beransur pergi seirirng pertambahan usia mereka. layanlah seperti mana kamu mengharapkan kehadiran anak dulu. lagi pon,ramai lg pasangan yg belom ade rezeki nak ada anak sndiri.:)

KITA LAYANKAN BEBERAPA PIC DIORANG...

LIHAT LA LOBANG HIDONG NYEEE~~~

dah pandai main amek gamba sendirik. penuh galery hp ibu dgn pic yg ntah pape~ huhuhu

permata saya     


Terima Kasih

Mengikhlaskan sebuah rasa

Assalamualaikum....

Sumbang je bunyik tajuk entry ni kn. Hurmm..

Jiwa tgh kecamuk la. Stok vco yg didagangkan selama ni x smpai2 lg. Letih menunggu,menjawab, berjanji bagai dgn customer.



takde dh kotak2 besa dr company ni. Huhuhu~

Sehari ke seminggu ke sebulan ke dua bulan

Masalah bekalan stok x setel2 lagi smpai smpt terdetik. Ape kilang ni nk tutup ke? =__=

Bisnes melayu, pengurusan pon cara org melayu la...

Kalau dh tau bekalan bhn mentah dh kurang, carila alternatifnya dr awal. Ni nk tggu betol2 xde, bru nk carik????!!!???!

Malas la nk cakap. Kite ni ikan bilis jek..

Semangat check inbox bila customer order vco dh jd sebaliknya.dlu bukan main hepi gile kentang, sekarang malas dh nk menjawab.

"bila ye stok ade?"

"hari apa ek?"

"agak2 pos bila?"


Semuanya wat otak kusut!

Baik dok diam, urus bisnes yg baru plak. Senang~~~

Pasrah. Redha. Ikhlas.

Kalau rzeki dgn company ni smpai cni jek. Kite berurusan dgn org ramai. Kita ada pelanggan setia yg slalu support. Maka x nak la kite terus tunggu ssuatu yg x pasti.

Ni oder 50kotak dpt 20. Order 100 kotak dapat 40 jek. Duit booking dh freeze kt dia je. Xde aliran dh. Mane boleh tahan!!!

.diam.

Tgok la mcm mne seterusnya. Offer yg lg bagus dh ade. Tinggal nk mulakan promosi je. Kite bsusah payah bina tapak. Takkan nk tutup gitu saje. Doakan kami sukses ye uolls. :)

*babai**

Terima Kasih

another fareeda collection



super gojes pilihan hati. :)
Terima Kasih

Monday, 26 November 2012

si dia Sudah bebas pampers!

Assalamualaikum..

Tajok agak melampau gempak nampaknya. Sila maklom,free pampers tu tidakla bermakna 24/7 tanpanye. ;)






Inilah gerangan budak bertuah tu. ★★

Usaha mem free diapers kn farish kurang lebih sebulan lps. Tp mula2 tu dia failed abes. Siap x dpt detect lokasi air urine beliau terlepas. Haru! #_#

Nmpknye mak x bape bjaya train beliau. So wiken bilamana beliau stay sme ibu, ibu pujuk suruh pakai cik underwear. Guess what,it works!

Setiap 39minit ibu tye....

"abg nk kencing??"

Mase ni die x tau pon rse nk kencing tu cmne. So ibu bawak je g toilet. Ada hasil jugak. Kejayaan kecik di situ. *bangga semerta*

Esoknya,, usaha makin nampk hasil. Tp letihnye bila dia kejap2 nk g toilet. Mgkin masih was2 rse nk buang air kecik tu camne. Sbg ibu yg teruja,layan~~~

Knapa truja?? Sebab anak2 opismate ade yg dh free pampers. Lagi2 plak anak dorg muda beberPa bulan dr farish. So how come farish x boleh kn?? Yepp,,ade desakan disitu. Tapi kalau x ajar,cmne nk sukses kn??

Next step.. Ibu berani mati bawak abg ronda mall tanpa pampers. Sampai2 je ajk g toilet. Ok la. Agak berjaya.

Cabaran xleh tahan bile mr HB bising. Takot sangat abg 'terlepas' dlm kereta o kat sofa. Tpi ibu wt donno jek. See,,ade kedegilan disitu. ;p

Lps tu.. Dh g bayar yuran skolah abg,die makin confident. Mse kt school die tu, siap bwk g toilet utk kasik kenal2. ;)





Si dia x pakai pampers mase ni. Sebab nk g school katenya. Makin la berbunga ♥ si ibu.

So.. Slps 2minggu,,alhamdulillah membuahkan hasil. Dia pon dh fhm, siang pakai selua dalam,mlm je pakai pampers. Sebab ape mlm pakai?? Sebab ibu x sanggop nk jemur tilam. Even dh kencing sblm tido; die ttp kencing hokey!

Kencing-minom susu 7oz-air masak 6oz-tido.

Mau tak terkencing!!!

Mungkin slow2 ibu latih free pampers waktu tido. Setakat hari ni free time siang je pon dh ckup baik. Ye.. . Dia dh 3tahon4bulan, dan mngkin ada yg anggap usia ni dh lambat utk free diapers.

Tapi.... Lain anak lain perkembangannya kn?

Kalau ditanye dugaan masa latih abg bebas pampers ni, jawabnya masa nk latih dia free pampers kt rumah mak.

Si manja ni sangat la mengada2.dgn mak je die request pakai pampers. *___*

Inisiatif ibu,,belikn underwear kiut miut untuk die. Pastu mak pon bodek la... Abg kan pandai, dah besa, etc.

Barulah berhasil......


Itu kisah pengalaman ibu farish hafiy. Ibu2 lain mungkin lain kisahnye.

Cuma,,,keterujaan melihat perkembangan anak memang menakjubkan. Sama feel macam pregnant n melahirkan dia. ;')



posted from Bloggeroid


Terima Kasih

Inilah mereka

Assalamualaikum....

sekadar gambar,, yg mnceritakan betapa bijaknye merka skrg. :)






posted from Bloggeroid

Terima Kasih

Thursday, 22 November 2012

dia semakin dewasa

assalamualaikum...

ini kisah abie--FAREEQ QASHFIY MOHD NOR HAFIZAN yang berusia 1tahon 6bulan hari ini.

   

ini adalah dia
kecintaan saya dunia akhirat

   sekarang ni fareeq dh makin lincah, berlari sana ke mari, berjoget ballet bagai. semua menghiburkan. melihat tumbesaran si anak membuatkan hati ibu berbunga bunga.


lagi aksi bajet kiut dari abie
for sure, he always cute in my eyes


see? semakin membesar & menawan hati kan? inilah yang buat ibu meronta ronta nk balik rumah on time. Seyuman dia je dah melegakan semua rasa letih ibu. ^__^



ibu sayang kamu fareeq
m_m




betapa bahagianya menjadi ibu
dan betapa beruntungnya jadi abie
ada abang kat situ
:)


my adorable hero
terlalu cepat kamu membesar sayang

terasa baru semalam kamu dilahirkan, disusukan, diasuh penuh rasa kasih ibu. yang membatasi segala rasa lelah & stress. meski kadang2 kamu tersangat la notty, tapi ibu pasti satu masa nanti mesti ibu rindukan keletah kamu ni. maka ibu bertahan. mencuba menjadi sesempurna mungkin, untuk mendidik kamu dunia & akhirat.InsyaAllah.


bakal imam ibu,
ibu doakan kesejahteraan untukmu
kesihatan yang berpanjangan
kepintaran akal dan fikiran
kesempurnaan dalam tindakan
dan kejayaan menjadi khalifah Allah
.AMIN.


Terima Kasih

Tuesday, 20 November 2012

farish hafiy dh nak sekolah ke??

assalamualaikum.....

aritu dah janji nk wt review sekolah abang kn??

ibu cuma ambik 2 sekolah jek. banyak2 nnt pening. hihih~~


PILIHAN PERTAMA--
tadika agama johor(TAJ)

Reason ke sini: TAJ ni letaknye dekat simpang rumah mak. so senanglah mak/ayah boleh tolong hantar abang ke sekolah hari2. tak pon ibu boleh je hantar sekali masa nk hantar abie g rumah mak. pelajar sini bersongkok & sampin, confem comel kn.

Yuran: Rm 150+ PENDAFTARAN/ RM30 BULANAN
**buku& pakaian. pakaian ni boleh pilih nak beli yang siap/ tempah

Silibus: Sini siap amali&praktikal solat semua. Cuma untuk kanak2 seusia abang, diorang akan belajar buku pelajar 5tahun. so akan berlaku pengulangan silibus pada tahun depan. Iqra juga diajar kat sini.


PILIHAN KEDUA
smart reader kids (SRK)

Reason kesini:SRK ni menekankan bahasa inggeris. zaman IT ni keperluan B.I sebagai bahasa penghantar kedua sangat la penting. Sini sekali laluan ke opis ibu. student ber pampers pon diterima kat sini, sesuai untuk abg yg liat nk lepaskan pampers die tu. #_#

Yuran: RM1480/ RM270 BULANAN
**Buku, baju, seluar panjang, seluar pendek, stokin, beg, kasut semua brand SRK.

Silibus: pelajar umur 4tahun hanya dilatih menghafal , mengenal yang mana banyak/sikit.  lagi impress bila budak seusia 4tahun boleh baca buku cerita bahasa inggeris.

Tambahan yuran kalau nk add on subjek fardhu ain. so rasanya kat sini semuanya cukup untuk abang.

*****BALIK RUMAH, TERUS TIMBANGTARA DENGAN SUAMI. dan keputusan pon dibuat.....





Terima Kasih

percutian mini kami edisi tahun ini


lokasi kami??
 .
.
.
.
.
.

sila tunggu entry lain. line x clear nak bukak cerita. :))

Terima Kasih

family day out!

assalamualaikum semua.

101112---family day bank rakyat cawangan kluang.

destinasinye ialah a famosa water world melaka. pertama kali family day kt dlm malaysia spjg kami dh kawen ni. =__=

sebelom ni g oversea, tp smua x dpt join. taon pertama g bandung,, mase tu dh sarat ngndong abang farish. tahun ke2 g jakarta,, x g sbb konon2 xnk tinggal anak kecik lagi. tahun ke3 g guongzhou,, x g sebab tgh tgu hari nk bersalinkan abie. ;(

sgt la x bernasib baik. dh plan free tahon ni, sekali destinasinye ke melaka je. ;p

tapi layankan je la.....





isi perot dulu. menu---bihun goreng.





kt entrance a famosa. timing semua kelaut. maklomla, janji melayu. lambatnye sesangat, =_=




anak2 layan gajah. dh la beg banyak. stress plak tetiba.




acara sukaneka utk dewasa, adalah beberapa game. lps tu utk anak2. abng join game cari gegula dlm tepong. saje ibu ajak die, nk bagi die berani sikit. maklomla dh nk sekolah. hihihi~

matahari dh terik atas kepala. jam dh pukul 1petang. perot lom diisi. ouchhh~


lepas makan tengari, masing2 bersiap nk terjun dlm air. ok, masok kolam dgn matahari yg terpacak ats kepala mmg boleh wat anda rentung, *
__*

langit x selalunya cerah. lagi2 pulak musim hujan ni. x smpai bpe jam dlm air, hujan pon turun. selebat2nya. rasekan. masing2 naik atas, salin baju. jadilah dpt celop2 jek. lagipon mase dtg sini abie x bpe sihat, die selsema.

makan malam tajaan bank rakyat kat umbai, melaka.

tu lg satu hal. janjinya jam 7.30. makannya jam 8.30. hamek ko! muka dh masing2 mcm garfield. anak pulak dh terkuek2. abie ok lagi, abang dh hanyut. tido kt ribaan......

mlm tu mmg x rase nk cari tmpt bmalam, sebab seminggu sblm tu ibu dh survey majoriti hotel fully booked, kalau redah je, risau2 xdpt hotel. badan dh penat. so nekad la balik rumah malam tu. bertolak dlm jam 9++ jugak. anak2 dlm kereta dh berlayar mimpi indah, kepenatan!

penghujungnya, ok la juga kalau wt family day gini. semua dpt join. cume best lg kalau g yg jaoh sikit. melaka tu dh mmg destinasi percutian wajib tiap tahun kami. maklomla, dekat. 2 jam dh smpai, ngeeee~



kami ibu&bapa. :)

posted from Bloggeroid

Terima Kasih

Mari kite selim bersama!

assalamualaikum smua. maap telalu lme mnyepi. byk sgt urusan yg menuntut komitmen lbih kebelakangan ini.

bisnes alhamdulillah berkembang dgn baiknya. now i.dh jd dealer produk felinna inchloss pulak. ni losyen utk uols yg nak tampil yakin tnpa babat2 yg menjengkelkn. ;)
review diri sndiri lps gne inchloss
l
emak yg x cun berlapis2 tu hilg lps guna semalaman! siyes x caye.
pg tu asyik tenung je perot yg dh kempis. ade selapis je lg. tu pon nipis dh. heeeee~~♥♥
hati melonjak bebunga woo.. xde.lg perut buncit. pakai dress pon steady je dh. ;)

next testimoni si adik ipar. loose 1inci dlm mse 2 ari!! peha,lengan,perut mengecut. :)


lg review inchloss dr customer
majoriti mmg mngalami pengurangan ukurn badan dlm masa x smpai seminggu. opismate kt sini.smua pakat beli ramai2. dh repeat ordr 2 3 kali pon. siap beli utk encik suami!!
ble gne inchloss ni uols akn perasan kekerapan buang angin meningkat, sistem perkumuhan pon bergiat aktif. so xde lg masalah ssh ke tandas.
ibu lps bersalin pon digalakkan gne losyen ni. sapu lps mandi then pkai bengkung. fuyooo! hasilnye buat anda senyum lebar la~~
selulit yg tertepek kt perut, peha n punggung pon hilang. Sungguh inchloss mmg menakjubkan.

jgn tggu lg.. Order n alaminya sndiri. Bju yg dlu ketat kt perot, lengan dh lenyap sme sekali. Uols x nk ke? ★★
dgn hanya rm70 termasok pengeposan keseluruh semennjung malaysia, mimpi utk kelihatan ramping kini mnjadi kenyataan.




ni org lain punye. Klu uols.nak. Jom sms whatsapp 0177880698



Peace! ♥♥♥
posted from Bloggeroid

Terima Kasih

al kisah anak yg baharu

assalamualaikum..

hjung 3 minggu yg lepas kami g melawat baby baru opismate. baby kak ita. baby gurl. kerana baby itu girl, maka sangat teruja nk g menengoknye. maklom la, kite ni beranak bujang jek. ;)




inilah gerangan si anak dara tu. nurin arissa qaisara.

sobsob.. arissa tu dh reserved baik utk ank pompuan daku. kak ita dh amek pulak. ;p

comey kan, best nye baby girl ni sebab pilihan baju & aksesori die banyak, gaun, stokis, kasut, headband. pheww~
yg tidak beranak pompuan, tarik napas je ye. T_T

ciom jgn x ciom. bau baby sgt best ok. buatkan org yg ciom tu berangan2 nk ber baby lagi. ;p



edisi mengambil berkat. harap ade rezeki nk beranak gadis lepas ni.

dh gitu ade yg tye,
"kapan mau menambah lagi?"
=__=


terkedu sebentar. mengandung itu ok sebab pengalaman dua org ank sblm ni, ibu bebas alahan. sekalipon x muntah mase preggy. xtau la klu ank2 yg akn datang. tp nk bersalin tu boleh la tahan mengerikan. ;p

tapi ni bukan kes trauma. sbg ibu, mane boleh cakap gitu kn. melahirkan ank adlh kejayaan terbesar sbg seorg wanita, melihat muka comel anak tu buat semua rase sakit lenyap. rase mengantok pon hilang sme skali, eksaited nk breastfeed baby. mcm nk nangis la!

cume.......
sekarang ni ibu dh ade dua org anak. farish dh 3tahon4bulan. fareeq 1tahon6bulan. mase abg seusia abie dlu, ibu dh pon preggy 4bulan. sebab mse tu ibu rase ibu nk baby baru sbb farish pon prefer utk tinggal ngan mak. +_+

bile umor abang 1tahon11bulan, abie pon lahir. mase tu ibu rase, abang belom bersedia utk beradik lg. tapi untungnya abg ni bukan jenis yg suka usik o buat eksperimen kt baby. die duduk n minom susu same2 je. so tak la risau bila dia tinggal berdua. dh besar ni je pantang dekat, bercekau aje kejenya. isunya? sebab abg rase diri die dh kurang perhatian. ibu n babah lebih banyak concern dgn perkembangan abie. jadilah satu keadaan yang mana abg buat perangai,, nk berlagak mcm abie jugak. sebab nk dilayan & diberi perhatian.

awalnya ibu harap sgt abie tu lahir sbg anak perempuan. bolehlah bersara awal. hihihi~

sekarang bila dh beranak dua orang, lelaki pulak tu...plan nk beranak kecik mmg xde langsung. teringin tapi xmampu la. mau x sempat bermekap vouge2 kalau tambah anak lagi! ;p

dua org yg ade skrg ni rasanya dh cukup perfect. at least two is more better than one right? ade la kawan jugak. membesar sama2, main sama2. fine. walaupon bukan sepasang, walaupon awalnya ada rase ralat sikit, skrg ibu dh x heran dh. sejak abie lahir ibu dh pasrah.

Allah itu sebaik2 perencana. bila difikir semula, ibu cuma dua beradik. keduanya perempuan. bila ibu disahkan pregnant sebulan lps nikah, mmg ibu harap sgt anak ibu tu anak lelaki. so bila diberi rezeki anak lelaki, ibu syukur sgt. bukan ibu je teruja, mak ayah pon tumpang teruja. dianugerahkan seorang laki putera pada kelahiran kedua, juga ibu bersyukur. lengkap dh 'bodyguard' ibu, kiri dan kanan. yg penting keduanya lahir sihat, sempurna dan berguna pada bangsa & agama. amin..

kelahiran abie pon besa hikmahnya. die pembuka rezeki ibu dlm bidang niaga ni. dari semua yg x penah menjadi sblm ni, jadi sukses spt skrg. alhamdulillah. anak itu adalah rezeki, itu janji Allah. dan ibu percaya dgnNYa.

dengan apa yg ibu miliki skrg, rasanya ibu nk berehat panjang. nk kukuhkan ekonomi yg sedia ada, melebarkan sayap dlm tapak perniagaan sekaligus menaiktaraf kehidupan kami sekeluarga. ibu nk pastikan keduanya dpt hak yg sama rata & kemudahan utk belajar yg efisen. ibu nk besarkn kedua2nya dulu, at least sehingga abie dh boleh urus dirinya sendiri.

dan menjawab persoalan bile mau berbaby baru,, INsyaAllah 2016 esok.




semoga sepasang anak ini mampu mendoakan roh saya kelak. :'(
posted from Bloggeroid

Terima Kasih

© Cerita Tentang Kita | Template Designed By Blog Bingkisan Hati