Tuesday, 15 December 2015

Littlecaliphs- kindy baru untuk fareeq

Assalamualaikum

Penghujung tahun ni bukan je sebok uruskan preparation farish ke tahun satu, fareeq pon tak kurang jugak.

Kami(me & husband) decide untuk tukarkan fareeq ke littlecaliphs.

Kindy ni dah setahun beroperasi dan dah pernah diceritakan dalam entry terdahulu, review tentang kindy ni masa first time kitorang survey tahun lepas.

Asalnya memang niat nak masukkan fareeq kesini, tapi memandangkan farish masih kekal di Smartreader kids untuk tahun terakhir dia, jadi kitorang ubah plan last minute.

How come aku nak manage dua orang anak kat sekolah lain-lain. Waktu masuk sekolah & balik  sekolahnya serentak. Lokasinya berbeza. Macam lipas kudung la dibuatnya. Memandangkan isu ni, fareeq didaftarkan di sekolah yang sama dengan abangnya.

Smart reader kids.
Sekolah pertama untuk kedua-duanya.

Berbeza untuk sesi 2016.
Farish dah konfem akan ke tahun 1 jadi kebebasan memilih kindy untuk fareeq kalini. Sesi persekolahan takkan bertindih macam sebelum ni. Jadi isu aku terkejar nak ambik dua anak serentak tak wujud langsung.

Lega.
Sekali lagi ke open day little caliphs taman saujana.

Aku try dpatkan review dari parent yang dah hantar anak kesitu sebelum ni. Ada baik dan ada komplen jugak.

Pada aku itu normal.
Bab kecik-kecik ni aku jarang berkira asalkan hasil akhirnya memuaskan hati aku.

Kualiti mesti setara pelaburan yang dibuat.
Bukan berkira.
Tapi bayar lebih semestinya untuk dapat lebih kan.

=)

Alhamdulillah,
Semua urusan berjalan lancar.

Fareeq didaftarkan di sini.
Sekaligus settle semua bayaran yuran yang berkaitan. Buku-buku dan uniform.

Yep,
Yurannya agak tinggi. Mungkin sama jumlah dengan smart reader kids jugak. Tapi sama macam sebelum ni, nampak susah bila fikir nak daftarkan dua anak dengan jumlah besar tapi alhamdulillah memang rezeki anak sentiasa ada.

Selesai dah setahun tu.

Tahun ni lega sikit sebab sorang je lagi yang tinggal. Belanja sekolah rendah tak sebesar belanja tadika diorang ni. Ada lebihan pendapatan untuk tahun depan nampaknya.

Mungkin kami telah disogok dengan gambaran yang baik-baik dari pemilik kindy ni sampaikan kami sebulat suara setuju untuk tempatkan fareeq kesini. Rasanya semua orang akan buat perkara yang sama sebab nak beri yang terbaik untuk anak. Tapi tak salah rasanya kami mencuba teknik dan suasana pembelajaran yang baru untuk fareeq.

Setiap budak,
Berbeza cara penerimaan terhadap sesuatu.
Yang sesuai dan terbaik untuk farish,
Belum tentu sama kesannya pada fareeq.

Background yang berbeza,
Cara didikan yang tak sama,
Tapi aku harapkan yang terbaik je.
Keseimbangan ilmu didunia dan akhirat.

Semoga fareeq sukses kat sini.
Cepat serasi dengan envoronment baru nih.

Dia pon nampak tak sabar nak datang sekolah baru!


Terima Kasih

1 comment:

  1. DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id

    ReplyDelete

© Cerita Tentang Kita | Template Designed By Blog Bingkisan Hati